Kemer en visionær turistby

Kemer er et skoleeksempel på hvordan en by kan udvikles, med turisme som fokusområde. Visionær byplanlægning har forvandlet den før søvnige by til et turistcenter, med respekt for de oprindelige værdier. Til trods for en eksplosiv vækst for at imødekomme de stigende krav fra turister, har det på intet tidspunkt taget overhånd i det billedskønne Kemer-område. Byen står i dag som en ligeværdig konkurrent til den nærliggende turistmagnet Alanya.

Kemer er oprindeligt kendt som Eski Köy (den gamle by) men fik i starten af 1900 tallet sit nuværende navn Kemer. Ordet Kemer betyder væg eller bue på tyrkisk, og det er netop en nærliggende stenvold der har givet byen sit navn. Byens største attraktion er den betagende natur der omgiver byen. De skov beklædte Taurus-bjerge og det azurblå middelhav danner en fabelagtigt ramme om byen.

Hvorfor vælge Kemer?

Kemers hjerte er den store marina, der er blevet et farverigt samlingspunkt, hvor der bobler af liv. Marinaen er altid et besøg værd, men specielt i foråret, når kapsejladsen mellem Gírne, i det tyrkisk kontrollerede Nordcypern, og Kemer er oplevelsen uforglemmelig. Tæt på lystbådehavnen finder man Kemers hovedstrand, der bærer det blå flag for god vandkvalitet (der findes yderligere tre strande med blå flag i Kemer-området). Mange af aktiviteterne i Kemer er ikke overraskende centreret omkring vandsport, men byen har også andet at tilbyde. Hver mandag er der marked overfor busterminalen, hvor både lokale og turister kommer.

Hører du til dem der gerne nyder en god middag vil Kemer ikke være en skuffelse. Foruden det sædvanlige udvalg af internationale retter, er Kemer hjemsted for nogle af de bedste “lokale restauranter”, der alle tilbyder et stort udvalg af retter fra det tyrkiske køkken. Er du til shopping er gågaden Liman Caddesi et besøg værd, og er det ikke nok, er der kun en times busrejse til storbyen Antalya, som absolut er et besøg værd.

Der findes som i alle Tyrkiske turistbyer et stort antal af udbydere af bolig i Kemer, og mange af den har tilknytning til det skandinaviske marked. Der er ingen tvivl om at byen Kemer har meget af det mange efterspørger ved en bolig i Tyrkiet.