Bolig i Tyrkiet

Køb af bolig i Tyrkiet blevet meget populært, men at købe bolig i Tyrkiet kan være en speget sag. Globalhome er en genvej til køb af bolig i Tyrkiet, her kan du finder gode råd tips til køb af bolig i Tyrkiet.

Den første vanskelige beslutning går på, hvor i Tyrkiet der skal købes en bolig. Mange danskere vælger de traditionelle områder for en bolig i Tyrkiet, men også nye områder er populære. Hvad enden du er til sol og strand, eller storslåede naturoplevelser, er en bolig i Tyrkiet en pragtfuld investering, man kan have glæde af i mange år.

Tyrkerne er et gæstfrit folk, og man vil altid føle sig velkommen, når man nyder sin bolig i Tyrkiet. Drømmen om bolig i Tyrkiet, er for hovedparten af den danske befolkning ikke urealistisk. Prisen på en bolig i Tyrkiet er langt under det niveau mange forestiller sig. Bolig i Tyrkiet er ikke for de få, det er for alle.

Tyrkiet er en demokratisk republik, som er opdelt i 80 regioner. Størrelsesmærssigt kan Tyrkiet sammenlignes med Sverige og Norge tilsammen. Tyrkiets gennemsnitlige højde over havet er ca. 1000 m. med det mest kuperede område mod øst, mens kysten mod det Ægæiskehav har et lavere og mere frodigt terræn.

Det højeste punkt i Tyrkiet er Ararat-bjerget, der ligger i det nordøstlige hjørne af Tyrkiet, ved grænserne til Iran og Armenien. Det er egentlig en bjergkæde med to toppe, den højeste, Store Ararat, på 5165 meter og Lille Ararat på 3914 meter. Det var på Ararat at Noah ifølge biblen strandene med sin Ark for ca. 5.500 år siden.

Kontrasternes land

Tyrkiet er et kontrasternes land, med en fod i øst og en i vest. Dette skal tages helt bogstaveligt, da landet ligger på 2 kontinenter. 3% af Tyrkiet ligger på Balkanhalvøen i Europa, og de resterende 97% ligger i Anatolien i Asien. De to kontinenter skilles af de to smalle sund, Bosporusstredet og Dardenellerne, imellem disse ligger Mamarahavet.

Istanbul der er Tyrkiets største by ligger ved Bosporusstredet, og spreder sig som landet over både Europa og Asien. Hovedstaden Ankara ligger i det indre Anatolien og er omkranset af bjerge på alle sider. Tyrkiet er et land med en lang og meget spændende historie. Det anbefales den besøgende, at læse op på den tyrkiske historie, da dette vil give en bedre forståelse for såvel landet som befolkningen. Specielt den tidligere præsident Atatürk, har spillet en meget stor rolle i det moderne Tyrkiets tilblivelse. Det var under Atatürk at Tyrkiets nuværende grænser blev fastlagt.

Har du lyst til at læse mere om køb af lejlighed eller bolig i Tyrkiet, kan du finde informationer ved at benytte menuen. Her finder du mange spændende artikler om Tyrkiets spændende byer og regioner, samt generelle råd til køb af boliger i Tyrkiet.

Sidst men ikke mindst har jeg samlet et par gode link med nyttig info om bl.a. køb af bolig i Tyrkiet:

www.gototurkey.co.uk – Det tyrkiske kultur og turist kontors engelske hjemmeside, massere af basis info om Tyrkiet.

www.alanya.cc – Alanya turistinformations officielle hjemmeside, her finder du også informationer om køb af bolig i Tyrkiet.