Bolig i Alanya

Alanya er placeret på Tyrkiets østlige middelhavskyst, og omkranset af de billedskønne Taurusbjerge. Alanya omtales ofte som Tyrkiets Miami, med henvisning til den pulserende liv der kendetegner byen. Den aktive livsstil tiltrækker mange og mange danskere er faldet for byen og har valgt at investere i en bolig i Alanya.

Alanya er en ny i rivende udvikling, og i løbet af de sidste 5 år har byen ændres sig enormt. Alanya fremstår i dag som en moderne by med alle tænkelige faciliteter, og byder den besøgende på store oplevelser. Alanya har sin del af såvel restaurationer, barer og diskoteker foruden fremragende hoteller og et godt shopping miljø. Med en bolig i Alanya kan også opleves en del af det oprindelige Tyrkiet, og bl.a. et besøg ved en rigtig gammeldags barber er en oplevelse man ikke bør snyde sig selv for.

Alanya har to gode badestrande, Kleopatrastranden og Øststranden, begge er sandstrande af højeste kvalitet, og tåler let sammenligning med det øvrige middelhav. Er man frisk på lidt aktivitet, giver en bolig i Alanya-området rig mulighed for store oplevelser, vandreture i Taurusbjergene eller rafting-udflugter, er blot er par af de udfordringer man kan kaste sig ud i.

Kultur, kærlighed og boligpriser

Er man kulturelt interesseret har Alanya og omegn meget at byde på. Alanya museum rummer mange spændende samlinger, og specielt den etnografiske er for mange et højdepunkt. Alanyas vartegn ”det røde tårn” er en uundværlig af et besøg i byen. Tårnet der er 8-kantet og 30 meter højt er opført i 1226 som en del af byens forsvarsanlæg. Inde i tårnet finder man et lille museum med en lille spændende udstilling.

Alanya er blevet danskernes foretrukne by i Tyrkiet, når beslutningen er faldet på en bolig i Tyrkiet. En bolig i Alnaya er for mange et godt alternativ til en bolig i Spanien, da prisen i Tyrkiet er markant lavere end i mange af de andre middelhavslande.

For få år siden valfartede danske bolig-købere til Tyrkiet, for at erhverve sig en af de meget billige lejligheder i Alanya, pris var det vigtigste parameter for køb af bolig i Alanya. Denne udvikling er nu vendt, og danske købere søger nu specielle bolig-typer og vælger placeringen af lejligheden i Alanya med stor omhu. Penthouselejligheder og store duplex-enheder er ligeledes blevet en meget populær form for ejendom når danskerne kigger på bolig i Alanya, Tyrkiet.