Vi drømmer om Spanien

Spanien har været pioner-land for de mange det gennem årene har valgt at købe en bolig i udlandet, og er stadig danskernes foretrukne land i syden. De sidste par år har markedet været glohedt, men er nu faldet lidt til ro. Kigger man sig ordenligt for, er der stadig mange muligheder for at gøre en god forretning ved køb af bolig i Spanien.

For mange står Spanien øverst på listen over lande hvor de ønsker at købe ejendom. Den korte rejsetid, et behageligt klima det bjergtagende landskab, og den afslappede livsstil, har altid været blandt de ting der har lokket danskerne til at købe en bolig i Spanien.

Costa del Sol og Costa Blanca er stadig de mest populære steder i Spanien, men også her er der sket udvikling. Meget af det nye byggeri i Costa del Sol bliver nu bygget vest for “Den Gyldne Mil” i områderne omkring Estepona og Duquesa. Andre interessante steder – lidt længere inde i landet er regionerne Axarquia og Antequera.

Andre potentielle boligkøbere har valgt at kigge mod det sydvestlige hjørne af Spanien. På kysten mellem Portugal og Gibraltar finder man den betagende kyststrækning Costa de la Luz. Her på den åbne Atlanterhavskyst finder man noget af det mest uspolerede natur i hele Europa, hvilket mange huskøbere har fået øjnene op for.

Tendensen på det spanske boligmarked går mod et mere individuelt orienterede boligvalg. Hvor mange tidligere bosatte sig i rene “dansker enklaver”, ønsker flere i dag at blive en del af det ægte Spanien. Drømmen handler ikke længere bare
om sol og sommer, vi ønsker en del at den spanske livsstil, hvor tid og overskud er vigtige nøgleord. Det Spanske ord for ” mañana” er blevet synonym med drømmen om et liv uden stress og unødigt bekymring.