Bolig i Spanien

En bolig Spanien har i mange år været en drøm for mange. Flere end 30.000 danskere har allerede købt bolig i Spanien, og mere 400.000 drømmer om at flytte til syden.

Udenlandske ejendomskøbere har i snart tre årtier haft en kærlighedsaffære med de store kystområder i Spanien – Costa del Sol, Costa Blanca og Costa Brava. I den seneste årrække er nye spændene boligråder blevet præsenteret, og mange har for alvor fået øjnene op for de mange muligheder for en bolig i Spanien.

Priserne på Ejendomme i Spanien har i snart lang tid været emne for megen diskussion. Kritikere af det nuværende prisniveau, har længe hævdet at markedet er overvurderet, og på vej mod en udfladning. Til trods for at det spanske boligmarked har oplevet en hvis stagnation, er nedgang eller stilstand ikke på vej. Faktisk viser de nyeste tal at efterspørgslen på bolig i Spanien er stigende, og priserne er i 2007 stadig for opadgående.

Skal man tro det spanske turistministerium vil mere end million udlændinge købe bolig i Spanien i løbet af de næste seks år, og der forventes en tredobling inden år 2025.

Såvel boliger ved kysterne som landejendomme og storby-lejligheder er stigende i popularitet.

En ny gruppe af boligkøbere er i løbet af de sidste fem kommet til. Flere og flere vælger at investere i en bolig i en spansk storby, hvor specielt Barcelona, Madrid og Sevilla trækker. En Storby bolig i Spanien har ud over de åbenlyse kvaliteter den store fordel, at prisen er mindre påvirkelig end boligerne i ferieområderne.

Som boligkøber i et fremmed land er du udebane, det er derfor altid en god idé at rådføre sig med professionelle rådgivere. I forbindelse med køb af ejendom i Spanien anbefales det altid at ansætte en advokat, advokatsalæret ligger typisk på 1 % af købsprisen. Ved at rådføre dig med en advokat, kan du undgå mange skuffelser og misforståelser i forbindelse med købet af din bolig i Spanien.

Totale omkostninger ved køb af bolig i Spanien. Udover boligens handelspris skal du indregne yderligere omkostninger på ca. 10 %. Disse 10 % går til advokatsalær, stempelafgifter, oversættelser, notar, tinglysning m.m.

I Spanien finder du flere dansktalende ejendomsmæglere, banker og advokater, alt sammen noget der gør købet af feriebolig i Spanien meget lettere.