Bolig i Andalusien

Andalusien er den mest folkerige af de selvstyrende spanske regioner, og den næststørste i areal. Mange vælger at købe bolig i Andalusien på grund af det varierede landskab og det behagelige klima.

Et andet vigtigt parameter når valget er faldet på en bolig i Andalusien, er den lokale befolknings indstilling til turister. Befolkningen i Andalusien er generelt meget venlig og imødekommende over for fremmede, hvilket naturligvis betyder meget.

Har du en bolig i Andalusien er du sikker på godt vejr, solen skinner næsten hele året, mere end 3000 timers solskin bliver det årligt. Det betyder, at der er rig mulighed til at benytte de mange kilometer af fremragende sandstrand, man også finder langs den Andalusiske kyst.

Kysten ved Huelva og Cadiz ligger ud mod det brusende Atlanterhav, og byder på en flot og uspoleret nature. Middelhavskysten der strækker sig fra Gibraltar-strædet til Almeria, har et mere stabilt klima, med mindre vind og højere vandtemperatur.

Traditionelt er området den “Gyldne Mil”, der strækker sig fra Marbella til Puerto Banus, et meget attraktivt valg, og mange danskere har valgt dette glamourøse til deres bolig i Andalusien.

Andre steder hvor mange har valgt at købe feriebolig i Andalusien er området øst for Malaga, her finder man bl.a. det naturskønne område Axarquia. Området har god infrastruktur med motorvej direkte til Malaga lufthavn.

Andalucía gennemløbes af Guadalquivir floden, der langs sin bred trækker et spor af historie bag sig. Er man historieinteresseret, kan det afgjort anbefales at studere flodens historie nærmere. Udover floden er også Sierra Morena og Sistemas Beticos bjergende, markante landmærker i det Andalusiske landskab. Her er rig mulighed for vandreture, og anden udfoldelse i naturen.

Har man købt en bolig i Andalusien behøver man ikke kede sig. Naturen er den største attraktion, men også den berømte ”Hvide by” Mijas Pueblo skal ses. Er man til sport er der gode muligheder for at udfolde sig, fra skiløb i Sierra Nevada til surfing ved Cadiz.

Andalucía er arnested for meget af det vi forbinder med Spanien. Her kan man opleve Flamenco dansens magi og overvære en ægte Tyrefægtning.

Det er ikke svært at forstå at en bolig i Andalusien er manges valg, og endnu fleres drøm. Populære steder at købe bolig i Andalusien tæller bl.a. Benalmadena, Estepona, Malaga, Marbella og Miraflores.