Bolig i Slovenien

Boligmarkedet i Slovenien tegner meget spændende. En bolig i Slovenien er endnu en sjældenhed blandt danske boligkøbere, men flere vil givetvis komme til i løbet af de kommende år. Det lille land Slovenien, bliver ofte omtalt som Balkans Schweiz, på grund af det betagende landskab med søer og bjerge. Slovenien har dog også en kort kyststrækning mod Adriaterhavet, lige syd for den italienske by Trieste. Man kan komme til sin bolig i Slovenien via Italien, luft havnen i Graz i nabolandet Østrig, eller via den slovenske hovedstad Ljubljana.

Udvalget af ejendomme i Slovenien er meget varieret. Interesserede boligkøbere kan vælge mellem lejligheder i byerne, hytter i bjergene, eller charmerende huse i kystbyerne. Slovenien er medlem af EU, og udviklingen i landet tegner meget spændende. Prisen på en bolig i Slovenien er stigende, men det er stadig muligt at gøre en rigtig god handel. Specielt priserne i de mindre kendte områder er særdeles attraktive, hvis man ønsker at købe bolig i Slovenien.

Efter indtrædelsen i EU, er det blevet rimeligt let at købe hus i Slovenien. Som vi kender det fra Danmark udformer mægleren som regel de nødvendige dokumenter, men det er stadig nødvendigt med en advokat til at skrive den endelige slutseddel. På nybyggede huse i Slovenien skal man være opmærksom på, at der skal betales 8,5 % i moms. De kommende år vil vise hvor populær en bolig i Slovenien vil blive, men en ting er sikker, landet har potentiale.