Montenegro – De riges legeplads

For mange lyder det endnu som et kuriosum, men vi kan ligeså godt vende os til tanken, om få år kan en bolig i Montenegro være det alle drømmer om. Montenegro var tidligere de riges legeplads, og undgik under borgerkrigen på Balkan de værste konflikter.

Montenegro har næsten 300 km. kyststrækning ud til det smukke Adriaterhav, og inde i landet rejser bjergene sig mod himlen. Prisniveauet på en bolig i Montenegro er under det man finder i nabolandet Kroatien, og andre sydlige middelhavslande. Men prisen på specielt lejligheder i Montenegro er dog steget en del specielt de sidste 18 måneder.

Har man planer om at købe en bolig i Montenegro, bør man tænke på rejsetiden til og fra landet. Montenegro er endnu en smule utilgængelig, og de fleste rejser til landet går over den Serbiske hovedstad Beograd, og videre til Podgorica.

Som udlænding er det rimeligt problemfrit at købe en bolig i Montenegro, da regeringen gør en stor indsats for at tiltrække udenlandske investorer. Som køber må du forvente at skulle betale ca. 5 % i salær, og 17 % i moms på nyopførte ejendomme. Som ejer af en bolig i Montenegro har du ligeledes pligt til at betale en årlig ejendomsskat til den lokale kommune, dette beløb er mindre end 1 % af ejendomsværdien.

Har du lyst til at læse mere om køb af bolig i Montenegro, kan du finde inspiration i nedenstående link.

www.visit-montenegro.com – Turistforeningens officielle hjemmeside.