Bolig i Letland

Mens vi afventer situationen på det vesteuropæiske boligmarked, kan vi passende tage et blik mod de baltiske lande hvor vi for tiden finder et særdeles spændende ejendomsmarked.

Specielt Letland har vagt investorernes interesse, og den historiske hovedstad Riga kan være et godt bud på et nyt hot-spot for boligkøb.

Køb af bolig i Letland kan være en god mulighed for udenlandske investorer. Den lettiske økonomi gør boligkøb i Letland attraktivt. Vi har samlet nogle af de bedste grunde til at købe en lejlighed i Letland.

Letland blev i 2004 medlem af EU, hvilket gør køb af bolig i Letland væsentligt lettere.

Letland oplever fortiden en stabil økonomisk vækst, BNP væksten er for tiden på over 7 % p.a. hvilket er et tegn på økonomisk stabilitet.

Ejendomspriserne har haft en stabil vækst gennem de sidste fem år. Største prisstigninger på bolig i Letland er sket i hovenstaden Riga, her er priserne stedet med op til 40 %.

Der er fortiden meget stor efterspørgsel på møblerede lejligheder i Letland, månedlig lejeindtægt kan forventes at være mellem 5.000 og 12.000 kr.

Der er ingen begrænsninger på udlændinges mulighed for at købe og sælge bolig i Letland. Spændende områder for køb af bolig i Letland er bl.a. Riga, Ventspils, Liepija, Jelgava, Rezekne, Jurmala, Liepaja, Aglona og Upesgriva.

Vi har samlet et par gode links hvor du kan finde information om køb af ejendom i Letland:

www.lanida.lv/en – Foreningen af lettiske ejendomsmæglere, den lettiske udgave af Dansk Ejendomsmæglerforening.

www.latviatourism.lv – Letlands turistforening, mange gode generelle informationer om Letland.

Har du allerede købt bolig i Letland eller har du andre relevante informationer hører vi gerne fra dig.