Brasilianske boligdrømme

Brasilien er på vej til at blive et hot-spot for international ejendomsinvestering.

Enorme Brasilien dækker næsten halvdelen af Sydamerika, og er mest kendt for sit fodboldhold, sit karneval og den store jungle, Amazonas. Foruden karnevalet byder Rio på fantastiske strande fyldt med strandløver og løvinder.

Senest har en ny gruppe at udlændinge fået øjnene op for Brasiliens mange fortræffeligheder. Både professionelle investorer og almindelige mennesker, har lagt mærke til de mange spændende muligheder der findes for at købe egen bolig i Brasilien. Med ejendomspriser så lave som 250.000 kr. for en villa i rimelig størrelse, er det ikke overraskende at mange investorer vælger en bolig i Brasilien som deres næste projekt.

Brasilien har gennem en årrække haft en stabil inflation på ca. 5 % og er dermed at af de mest konstante lande i Sydamerika. Brasilien har altid været en drømmedestination for mange danskere, og antallet af turister der besøger Brasilien er da også kraftigt stigende – Prisen på en flybillet til Brasilien er blevet meget overkommelig de sidste par år. Med lidt held kan man købe en returbillet til Brasilien, over London, for bare 2.000 kr.

Det for tiden mest attraktive område i Brasilien er Bahia, der ligger mod nord øst. I Bahia er vejret fantastisk, og landskabet er meget betagende. Også området omkring Fortaleza er spændende med hendblik på køb af en bolig i Brasilien. Andre områder af interesse kan være million byen Sao Paulo, der at mange spås en fremtid som finansielt knudepunkt.

Fakta om Brasilien

  • Lokalt navn: Brasil – Republica Federativa do Brasil.
  • Størrelse: Areal: 8.5 mill. km2 (200 gange større end Danmark) – Afstandene er store, fra nord til syd er landet 4.320 km, og fra øst til vest 4.328 km.
  • Befolkningstal: ca. 172 mill. ( Sao Paulo by ca. 17 mill.) ( Rio de Janeiro by ca. 7 mill. ) ( Belo Horizonte ca. 3 mill. ), 55% af befolkningen er af europæisk oprindelse, 38% mulatter og 6% er af afrikansk oprindelse.
  • Sprog: Portugisisk, engelsk er ikke et udbredt sprog, men det tales i og omkring turistområderne.
  • Religion: Katolsk (ca. 85 %), pinsebevægelser (ca. 10 %), spiritister mm.
  • Elektricitet: 220/110V afhængig af hvilken del af landet man befinder sig i.
  • Valuta: Reais, Mest brugte kreditkort: Mastercard, Visa og American Express.
  • Tidszone: GMT -03:00. Det vil sige, at de er fire timer bagud i forhold til Danmark.
  • Visum: Kræves ikke for danskere (dog kræves at pas er gyldigt indtil 6 mdr. efter hjemrejse) – I flyet udfyldes indrejsekort.