Bolig i Frankrig

Det milde klima og det vidunderlige franskekøkken er blot to af de mange grunde til at mange danskere drømmer om at købe en bolig i Frankrig. Her kan du finde oplysninger om købs processen, og se hvad der skal til for at gøre drømmen om en bolig i Frankrig til virkelighed.

Når du har fundet din franske drømmebolig er det vigtigt at være opmærksom på, at det som køber er dit eget ansvar at finde eventuelle fejl og mangler. I praksis bør ejendommen derfor besigtiges med en bygningssagkyndig, som kan hjælpe med at afdække boligens stand.

Når du er klar til at underskrive slutsedlen, er det normalt at deponere 10 % af købssummen hos mægleren eller hos en notar. Du har derefter syv dage til at fortryde købet af din bolig i Frankrig. Såfremt du fortryder inden udgangen af de syv dage, tilbagebetales depositummet.

I Frankrig har notaren eneret på at udfærdige skøder, og der skal påregnes to til tre måneder til berigtigelsen hos notaren, og ca. et år før der udstedes attest om, at skødet er registreret som tinglyst.

Finansieringen af en bolig i Frankrig adskiller sig på flere områder fra den model vi kender fra Danmark. I Frankrig er ejendomslån personlige, og kan ikke overtages af køberen. Som køber betaler du derfor kontakt for en bolig i Frankrig, men der er naturligvis mulighed for at finansiere dette med et lån. Som vi kender det fra Danmark er bolighandlen betinget af, at du som køber kan opnå finansiering.

Du overtager din bolig i Frankrig den dag notaren udsteder skødet.