Swimmingpools – Livet i syden

Mange betragter en swimmingpool som et absolut must ved en bolig i syden. Børnene elsker at plaske rundt, og vi voksne kan nyde en behagelig siesta flydende på luftmadrassen.

Swimmingpools findes i mange former og størrelser, og fælles er at de er dyre både at installere og i drift. Den billigste form for swimmingpool er den velkendte præfabrikerede over-jorden type, og I den dyre ende finder man de specialtilpassede beton-pools.

Prisen på pools varierer, men 100.000 kr. er ikke usædvanligt. Skal der inddrages en arkitekt, og skal poolen beklædes med klinker, kan det blive rigtigt dyrt.

For at vandkvaliteten kan forblive i topkvalitet, er løbende filtrering og rensning af vandet påkrævet. Man kan vælge selv at påtage sig arbejdet med rensning af pool og filter, men mange vælger at hyre et firma til den noget anstrengende opgave. Afhængig af land og område, kan man forvente at en aftale på et års service på poolen løber op i ca. 5.000 kr. Dette beløb bør som min. dække en ugentlig rensning, og i perioden maj til september to. Kigger man på boliger med fælles pool, så husk at den trækker fællesudgifterne i vejret.

I mange lande er det strenge sikkerhedskrav i forbindelse med swimmingpools, specielt Frankrig er kendt for at slå hårdt ned på mangler og forsømmelser. Det er derfor meget vigtigt at orientere sig om de lokale sikkerheds krav, så man ikke kommer galt af sted.

Heldigvis er langt de fleste oplevelser ved poolen af mere afslappende karakter, og mange ville ikke leve uden ved deres bolig i syden.