Når vi danskere skal have en rigtig storby oplevelse er det London der kalder. Mange tager et sabbatår i den engelske hovedstad enten som au pair, eller med arbejde på cafe eller bar.

For at i møde komme den store interesse har vi derfor snakket med en god bekendt der har boet i London i flere år. Sammen med ham har vi sammensat et par gode råd til, hvordan man finder bolig i London, og hvad man skal være særligt opmærksom på.

Først og fremmest, kan det være svært at finde noget hjemme fra Danmark, især fordi der er en risiko for, at du bliver snydt. Det er langt lettere og mere sikkert at gøre det, når du er i London, for så kan du rent faktisk se stederne og møde udlejerne. I mens kan du leje dig ind på et billigt vandrehjem eller på KFUM. Du kan nemlig sagtens finde noget fra den ene dag til den anden, da der konstant er udskiftning.

Korttidsleje eller permanent base

Hvis du kun skal være i London i et par måneder, er det letteste nok at bo på netop vandrehjem, eller gå på en side som Gumtree, hvor du kan finde værelser og nogle gange lejligheder, som du kan leje over kortere tid. Men hav is i maven, og vær realistisk.

Hvis det lyder for godt til at være sandt, er det som regel netop det. Betal ALDRIG noget på forhånd hjemmefra, for det er en klassisk måde at blive snydt for sine penge på.

Skal du være og bo i London i længere tid, et halvt eller et helt år, kan du med fordel gå til en ejendomsmægler, de ligger overalt i byen. Hvis du finder et område, du kan lide, kan du finde en ejendomsmægler i netop det område, vise dem dit budget, og høre om de har noget, du har råd til.

Som regel skal du dog binde dig for et år, men tjek deres regler, for du kan altid opsige den før tid. Og så er det i øvrigt lettest at finde noget i starten af september og februar, for det er her alle studerende rykker rundt.

Gode råd til at finde en lejlighed i London

  • Tag til London for at finde bolig, så du kan tjekke lejlighed, nabolag og kvalitet ud med egne øjne.
  • Vær realistisk – du finder ikke en stor, central lejlighed, til en billig penge.
  • Husk dog på, at huslejen generelt er en smule højere end i f.eks. København, som jo i forvejen er dyr.
  • London er en hustler by, hvor standarden er lavere, men det er til gengæld også okay at banke i bordet og forhandle. Det gør man ikke i Danmark, men det gør man her.
  •  Man bruger generelt meget tid på transport, og det er ikke unormalt at skulle pentle en time fra dit hjem til dit studie/arbejde, så lad være med at vælge noget fra kun fordi der er lang transporttid.
  • Spørg andre du kender, om hvordan de har fundet bolig. Måske har de haft god erfaring med en bestemt ejendomsmægler, eller kan anbefale dig et område, som er særligt godt.

Ovenstående skal på ingen måde ses som den ultimative guide til at finde en lejlighed i London, men det er bestemt en god start. Husk, at du flyttet til et nyt land, og mange ting foregår på en anden måde. Åben dit sind, og lad dig overraske og fylde med oplevelser og nye indtryk.