Blækket på skødet til drømmeboligen i Spanien er knap tørt før de praktiske ting tårner sig op. Det gamle huset skal tømmes og gøres klar til de nye ejere, og flytningen skal meldes til myndigheder, telefon, TV etc.

Når først man har gjort sig klar til at flytte til syden er der ikke noget mere irriterende end ting der holder en tilbage. Der findes heldigvis et par ”hemmelige” tricks til at komme lettere omkring flytteprocessen og sætte fart i processen.

Da ikke som dødsbo?

Listen med opgaver der ”lige” skal overstået før teltpløkkerne kan rives endeligt op er alen lang, og selv for de mest organiserede mennesker kan opgaven virke uoverskuelig.

Et af de helt store spørgsmål er, hvad man gør med det indbo der ikke er plads til, eller man ikke ønsker at flytte til det nye hjem. Den oplagte mulighed er selvfølelig, at inviterer børn og børnebørn på besøg, og give dem mulighed for at overtage designsofaen eller samlingen af antikke Holmegaard glas.

En anden løsning kunne være at tage tid ud af kalenderen, og sætte tingene til salg på DBA eller tage turen rundt til lokale antikvitetshandlere og falbyde dit overskuds indbo. Desværre kan processen med individuelt salg af indbo tage rigtig lang tid, og ofte ender det alligevel med en tur på genbrugspladsen.

Den tredje mulighed er den letteste og for de fleste den mest overskuelige. I alle egne af landet findes virksomheder der har gjort det til en levevej, at opkøbe flytterester, restindbo og dødsboer. Det lyder måske en smule makabert, at sælge sit hjem til et firma der normalt opkøber dødsboer, men i virkeligheden er det ret smart.

Virksomheder med speciale i opkøb af dødsboer tager det hele med. Du kan endog få dem til at gøre rent mod en beskeden ekstrabetaling. Hvis du har et par gode designklassikere som du af den ene eller anden årsag ikke skal have med til det nye hjem, kan de ofte betale for hele pakken. Du slipper med andre ord for at forholde dig til salg, oprydning, bortskaffelse og slutrengøring – og kan komme i gang med livet i Spanien med det samme.

En hurtig tur på nettet giver dig et utal af muligheder for at komme af med dine flytterester. Der findes virksomheder der opkøber dødsboer i så godt som hele landet, så prøv at gøre din søgning geografisk konkret, ved at tilføje et bynavn når du søger. Ved at søge efter fx dødsboer købes København sorterer du på en effektiv og hurtig måde ud i søgeresultaterne, og du kan derefter tage kontakt til den eller de virksomheder der dukker op.

Når du har udvalgt den virksomhed du vil gå videre med, så husk at få tilbuddet på skrift. Et mundtligt tilbud er ikke nok, særligt ikke hvis der opstår uoverensstemmelser.

Når dit gamle hjem er tømt og rengjort, er du et stort skridt nærmere dit nye liv i solen.