Nye golfbaner skal gøre Ayia Napa populær

Cypern har længe været et yndet chartermål for mange solhungrende skandinaver, men øen byder også på spændende muligheder for en permanent bolig. Et af de mest spændende områder er i byen Ayia Napa, og i de omkringliggende egne.

Ayia Napa ligger på sydøst kysten af Cypern, og har navn efter et gammelt veneziansk kloster. Ayia Napa nævnes første gang i 1530 da man i en hule fandt en ikon af Maria, dette blev opfattet som et tegn, og man opførte klostret på stedet. Ayia Napa er traditionelt mest kendt som en fest by forbeholdt det yngre publikum, og nattelivet hører helt bestemt til blandt de største attraktioner.

Til trods for at Ayia Napa lever fint med sit ry som et party-centrum, arbejder cyprioterne hårdt på at udvikle området, og tiltrække en mere blandet gruppe at turister. For tiden opføres flere familie orienterede aktiviteter, og mulighederne for børnefamilier er et vigtigt fokuspunkt for de lokale. Ligeledes har man for nyligt opført tre golfbaner samt to marinaer i området omkring Ayia Napa.

Ved denne bevidste fokus på byudvikling, håber Ayia Napa at kunne tiltrække et ældre og økonomisk mere attraktivt publikum. Bystyret i Ayia Napa håber ligeledes på at blive et seriøst alternativ, når overvejelserne går på en permanent bolig i Cypern.

Vest for Ayia Napa ligger mange gode badestrande, den bedste af dem alle, Nissi Beach ca. 3 km fra Ayia Napa, er lavvandet og meget børnevenlig. Stranden byder på mange former for vandsport, bl.a. surfing, paraglidning og banan-både. Nissi Beach er selvsagt meget populær og er derfor ofte overfyldt i højsæsonen. Strandene omkring Macronisos Beach længst ude er ikke så fyldte, men høje bølger kan forekomme her. Ca. 10 km nordøst for Ayia Napa ligger Fig Tree Bay hvor der også er rigtig gode strande.

Øst for byen er kysten mere klippefyldt og helt perfekt til dykning. Vandet er krystalklart, og de mange huler og farvestrålende fisk er en utrolig flot oplevelse. I Ayia Napas havn ligger foruden de lokale fiskerbåde, også glasbundede-både og diverse udlejnings. En spændende sejltur fra Ayia Napa er op til Famagusta, der ligger midt i den FN-kontrollerede gråzone med græsk-cypriotere på den ene side, og tyrk-cypriotere på den anden.

Boligkøb i Ayia Napa er en spændende mulighed, og syntes man om Cypern er området helt sikkert er godt bud. Set som ren investering, kan en bolig i Ayia Napa vise sig som en særdeles god forretning. Gennem de sidste 12 måneder et huspriserne her steget med mere end 20 %, hvilket er ca. 5 % højere end den gennemsnitlige pris på ejendomme på resten af øen.

Ayia Napa er en charmerende by med en livlig og pulserende livsstil, og mange boligkøbere har allerede forelsket sig i de mange muligheder en bolig i Ayia Napa byder på. Hvad enten man er til golf, natur oplevelser eller ren afslapning vil en bolig i Ayia Napa kunne tilfredsstille selv de mest krævende boligkøbere.