110.000 danskere har bestilt blåt sygesikringsbevis

I følge DR Online, har mere end 110.000 danskere i løbet af den sidste uge bestilt et blåt EU-sygesikringskort. Dette skla sammen lignes med det normale antal på bare 700 om ugen.

Rekort stor efterspørgsel på det blå sygesikringsbevis, betyder at rejseglade danskere må vente i mere end en måned på det blå EU-kort.

Læger i en række europæiske lande accepterer ikke det vanlige gule sygesikringsbevis, og det har sat en større diskussion i gang om, hvorvidt det blå eller gule sygesikringskort dækker bedst, når man er på rejse i udlandet. Ummidelbart lader det til at mange har den opfattelse, at de hellere må anskaffe kortet for en sikkerheds skyld.

SF’s sundhedsordfører Anne Baastrup har tidligere sagt, at hun vil bede sundhedsministeren redegøre for det blå sygesikringskort og bede om en plan for, hvordan danskerne kan sikres kortet – og dermed læge- og hospitalshjælp – inden sommerferien for alvor går i gang.

Det blå EU-sygesikringsbevis har eksisteret siden 2004, men den pludselige fokus skaber nu også opmærksomhed på Christiansborg. SF’s sundhedsordfører Anne Baastrup har tidligere sagt, at hun vil bede sundhedsministeren redegøre for det blå sygesikringskort og bede om en plan for, hvordan danskerne kan sikres kortet – og dermed læge- og hospitalshjælp – inden sommerferien for alvor går i gang.