20 gode råd om køb af bolig i udlandet

Der er mange spørgsmål der trænger sig på, når tankerne falder på en bolig i udlandet. GlobalHome har samlet 20 gode råd og tanker om den spændende proces.

 1. Tænk godt over hvorfor du ønsker at investerer i en bolig i udlandet. Er der tale om ren investering, ønsker du et sted at slappe af med familien, et sted til en forlænget weekend, eller søger du en permanent base i udlandet.
 2. Gør dit forarbejde hjemmefra. Desto flere informationer du har om den valgte destination, jo lettere vil det være at træffe det rigtige valg.
 3. Sæt ikke dine forventninger for højt, og vær klar til at blive skuffet. Det sker yderst sjældent at du forelsker dig i den første bolig du ser – At finde sin drømme bolig kan være hårdt arbejde, og kræver ofte at du beser mange steder.
 4. Selv om du påtænker at købe off-plan, bør du altid se området med egne øjn, stil dig ikke tilfreds med sælgerens beskrivelser.
 5. Stil så mange spørgsmål du kan komme i tanke om nå du er på fremvisning, brug gerne en tjekliste, og tag endelig fotos.
 6. Hvis det er muligt bør du altid alliere dig med en ven eller lign. når du beser et hus. Det hjælper ofte at få en andens mening om boligen.
 7. Hvis du overvejer at købe et ældre hus og selv stå for istandsættelsen, skal du være realistisk. Hvad enden der er tale om tid eller penge bør du budgetterer med det dobbelte.
 8. Tænk på infrastruktur – hvor langt er der til den nærmeste lufthavn, supermarked, strand eller restaurant. Det er alt sammen vigtigt når du kigger på bolig.
 9. Køber du med udlejning i tankerne, er det uhyre vigtigt at du kan betale evt. afdrag selv hvis lejeindtægten skulle udeblive.
 10. Hvis du planlægger at bosætte dig permanent i et andet land, bød du gøre en indsats for at lære sproget. Det vil gøre det meget lettere at finde sig tilrette i lokalsamfundet.
 11. Besøg din drømmebolig på flere tidspunkter på dagen. Du skal være helt sikker på at din spanske lejlighed ikke ligger ovenpå en støjende bar der holder siesta, men har åben til langt ud på natten.
 12. Betal ALDRIG depositum før du har set ejendommen, du ville aldrig gøre det I Danmark, så hvorfor gøre det I udlandet?
 13. Sæt penge til side til uforudsete udgifter, det er vigtigt at have et sikkerhedsnet.
 14. Sørg for at dine forsikringer dækker alle eventualiteter, vær særlig opmærksom på dette hvis du lejer din bolig ud.
 15. Undersøg hvorledes det forholder sig med sundhedssystemet, hvis den danske sygesikring ikke dækker, skal du tegne en privat forsikring.
 16. Undgå som hovedregel advokater der bliver anbefalet af sælger. Hvis der er muligt bør du finde din ”egen” uvildige rådgiver.
 17. Det er altid en god at lade det danske konsulat på stedet vide hvor du befinder dig, konsulatet kan hjælpe såfremt der skulle påstå problemer.
 18. Få ejendommen gennemgået af en bygningssagkyndig, der er bekendt med de lokale byggematerialer og byggemåder.
 19. Vær forberedt på et større, eller mindre kulturchok. Hvis det er muligt, så prøv et leje en bolig i området for en længere periode, og se om det er noget for dig.
 20. Nyd det, det er altid en spændende oplevelse at købe en bolig i udlandet, og der skal være plads til at nyde processen, og drømme om fremtiden.

Har du selv købe en bolig i udlandet og har du et godt råd til kommende købere, vil vi gerne høre fra dig. Send os dine bedste råd om køb af bolig i udlandet, og lad dine erfaringer komme andre til hjælp.