Er Marokko det nye Spanien?

Når man ser på det europæiske boligmarked kan man let få den tanke, af halvdelen af befolkningen ejer en bolig i Spanien. En bolig i det Spanske er for mange en drøm, og stadig flere erhverver sig en ejendom på den Iberiskehalvø.

Men hvis vi prøver at skrue tiden 30-40 år tilbage var situationen an helt anden. Franco sad tungt på magten, landets økonomi var afhængig af landbrug og infrastrukturen var ubrugelig. Kun få mennesker ville dengang have investeret deres penge i nedslidte havnebyer som Barcelona eller i fattige fiskesamfund på Costa del Sol.

Det næste Spanien

Med Spaniens udvikling i baghovedet er det ikke svært at forstå hvorfor mange kalder Marokko det “nye Spanien”. Marokko har mange af de ting der har gjort Spanien til et yndet investeringsland, en visionær leder, en voksende økonomi, lave jordpriser, behageligt klima samt let adgang til Nordeuropa. Spørgsmålet er så hvor vidt Marokko kan blive accepteret som nyt feriebolig hotspot.

Med sine 446.550 km2 er Marokko mere end ti gange så stort som Danmark, og har omkring 31.000.000 indbyggere. Marokkos største by er hovedstaden Rabat, som er hjem for mere end 2 millioner marokkanere. Det marokkanske boligmarked er i dag et af de mest lovende, og konservative vurderingen går på årlige prisstigninger på 15 % de næste fem år.